Penang

Penang is een deelstaat en eiland voor de westkust van Maleisië. Het eiland wordt wel Maleisië in het klein genoemd, omdat u er alles vindt wat u in de rest van het land ook kunt aantreffen.

Georgetown

De belangrijkste stad van Penang is Georgetown. Dit is een stad met een rijk verleden en u vindt er prachtige monumentale gebouwen. Bij het plaatselijke toeristenbureau kunt u een plattegrond van de stad halen, maar u kunt voor een rondleiding door Georgetown ook gebruik maken van een fietstaxi. De bestuurder fungeert dan als gids. Het toerismebureau bevindt zich in het grootste gebouw van de stad, het Komtar, dat u van verre kunt zien liggen. Bezienswaardigheden in Georgetown variëren van oude gebouwen uit de koloniale tijd, Chinese tempels, zoals de Kuan Yin Teng tempel en het Khoo Kongsi clanhuis dat tevens een religieuze functie had, tot Chinese paaldorpen die u langs de kust treft. Bijzonder is de constructie rondom The Mayfair. Omdat dit Victoriaanse gebouw een beschermde status heeft, mag het niet worden afgebroken, maar men wilde op deze plek wel een moderne wolkenkrabber bouwen. Deze heeft men nu om The Mayfair heen gebouwd en het oude gebouw is nu als het ware opgeslokt door de moderne constructie. Bezoekt u graag een museum dan kunt u naar The Blue Mansion gaan. Dit is een hotel en museum in één. Bijzonder is tot slot het Kek Lok Si tempelcomplex, dat u in de buurt vindt van Air Hitam, dat verder landinwaarts gelegen is. Ten noorden van Georgetown bevinden zich enkele toeristische gebieden met hotels en restaurants.

Nationaal park

Op Penang bevindt zich het Penang Nationaal Park, dat niet groot is, maar wel goede wandelmogelijkheden biedt. In het hoofdkwartier van het park bij Lekuk Bahang kunt u terecht voor informatie en wandelkaarten. Het park bestaat uit regenwoud en u vindt er prachtige flora. In Teluk Bahang kunt u ook de Penang Butterfly Farm en het Pinang Cultural Centre bezoeken. In het Cultural Centre krijgt u een indruk van het traditionele leven op het eiland. Rijdt u van Teluk Bahang terug naar Batu Ferringhi stopt u dan even bij de Tropical Spice Garden.

Andere bezienswaardigheden

Meer bezienswaardigheden in Maleisië:

Foto’s van Penang

Ligging