Langkawi

Langkawi is het hoofdeiland van de gelijknamige archipel. Op het eiland liggen enkele populaire resorts.

Langkawi ligt voor de westkust van het Maleisische vasteland. In totaal telt de archipel bijna 100 eilandjes, maar slechts enkele hiervan worden bewoond. Het hoofdeiland Langkawi heeft mooie stranden, waarlangs zich diverse resorts hebben gevestigd. Natuurliefhebbers verkennen graag het regenwoud dat ook op het eiland aanwezig is, namelijk in het Langkawi Geopark.

Pantai Cenang

Dit is het meest ontwikkelde strand/resort van het eiland. U vindt er verschillende soorten accommodaties van diverse prijsklassen. Het resort telt vele restaurants en winkels en ook ’s avonds valt hier genoeg te beleven. Dat wilt niet zeggen dat u los kunt gaan in grote nachtclubs, maar wel dat u op het strand kunt genieten van een heerlijke cocktail of een lekker biertje. Populair is bijvoorbeeld Beach Garden Resort Bistro & Beergarden. Op het strand, dat de hoofdattractie van Pantai Cenang vormt, worden diverse watersportfaciliteiten aangeboden. In Pantai Cenang bevindt zich tevens Underwater World, een groot aquarium, dat zeker voor het hele gezin een leuk uitstapje vormt.

Pantai Tengah

In het verlengde van Pantai Cenang ligt Pantai Tengah, waar het over het algemeen rustiger is dan bij haar directe buur. Het strand is lang en biedt goede watersportmogelijkheden. In het resort zijn diverse spa’s te vinden, waar u zich heerlijk kunt laten verwennen en u volledig tot ontspanning zult komen. In de plek zijn restaurants, bars en goede accommodaties te vinden. Het winkelaanbod is niet heel uitgebreid. Leuke uitstapjes zijn de islandhopping tours en mangrove tours.

Tanjung Rhu

Tanjung Rhu is een luxe bestemming op Langkawi. Hier liggen enkele dure hotels en lowbudget accommodaties zult u hier niet vinden. Dit zorgt ervoor dat het een rustige plek is, waar u in alle stilte kunt genieten van uw strandvakantie. Restaurants bevinden zich vrijwel uitsluitend in de hotels. Op straat zijn wel diverse kraampjes te vinden, waar u eventueel wat kunt eten of een souvenir kunt kopen. Op de kraampjes en de hotels na zult u in Tanjung Rhu verder weinig vinden, maar dat is tegelijkertijd het grote voordeel van dit strand.

Andere plaatsen

Meer plaatsen in Maleisië:

Foto’s van Langkawi

Populaire accommodaties in Langkawi

Holiday Villa Langkawi Resort 6.9
1 aanbieder
vanaf €1167
Meritus Pelangi Beach Resort 8
1 aanbieder
vanaf €1601
Berjaya Langkawi Beach & Spa 8.1
1 aanbieder
vanaf €1257

Bekijk alle 5 accommodaties in Langkawi

Ligging