Entertainment in Maleisië

Maleisië beschikt over een aantal zeer leuke pret- en waterparken en ook een filmpje pakken kost in Maleisië weinig moeite.

Themaparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Maleisië zijn verschillende leuke themaparken te bezoeken. Wanneer u met kinderen in Maleisië bent is een dagje Legoland beslist een aanrader. Het park beschikt over een groot aantal attracties en met lego zijn de belangrijkste monumenten van Maleisië nagebouwd. Het populairste attractiepark van Maleisië is misschien wel Sunway Lagoon, dat eigenlijk vijf parken in één, Water Park, het Amusement Park, Extreme Park, Wildlife Park en Scream Park. Of u nu van een glijbaan wilt roetsjen, gillend in een achtbaan wilt zitten of uw favoriete dier wilt begroeten, in Sunway Lagoon, dat even buiten Kuala Lumpur gelegen is, kan het allemaal. Leerzaam en leuk is Kidzania in Kuala Lumpur. In dit indoorpark krijgen kinderen de mogelijkheid allerlei beroepen uit te proberen in een namaakstad op kindergrootte, waaronder kok, chirurg, brandweerman en fotograaf. Het grootste themapark van Maleisië is dat van Genting Highlands, dat onderdeel uit maakt van een groot resort. In het pretpark kunt u kiezen uit een groot aantal verschillende attracties, waaronder diverse achtbanen.

Waterpark

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Melaka bevindt zich een leuk waterpark, Melaka Wonderland met in totaal 16 verschillende attracties, waaronder een dinosauruspark met gigantische replica’s, waar u met het hele gezin kunt genieten. Ook karten en paintballen behoren tot de mogelijkheden binnen Melaka Wonderland. Een ander waterpark vindt u in Pahang. Het Bukit Gambang Waterpark heeft vooral een erg spectaculair golfbad (wave pool), welke het grootste van het land is. 10 km van Kuala Lumpur vindt u nog het Desa Waterpark en in Selangor, Johor en Negeri Sembilan vindt u Wet World waterparken.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bioscoop

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In diverse plaatsen in Maleisië zijn grote bioscopen te vinden. In KL kunt u terecht in het Tanjung Golden Village in Suria KLCC dat maar liefst 12 zalen telt. Tanjung Golden Village bioscopen zijn ook te vinden in onder andere Selangor en Penang. Ook Golden Screen Cinemas heeft bioscopen verspreid over Maleisië, maar vooral in en rond KL.