Excursies in Maleisië

De meeste excursies in Maleisië zijn gericht op het verkennen van de prachtige natuur die het land te bieden heeft. Hier volgt slechts een kleine greep uit het excursieaanbod in Maleisië.

Historisch Malakka

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Maleisië of van cultuur houdt is deze excursie een aanrader. Tijdens deze dagtrip bezoekt u Malakka, een stad met een lange geschiedenis en bezetting door achtereenvolgens de Portugezen, de Britten en de Hollanders. Zij hebben allen hun sporen achtergelaten en tijdens de excursie bezoekt u de belangrijkste monumenten, waaronder het Stadthuys, het fort en enkele kerken. Ook de Chinezen hebben hun stempel op Malakka gedrukt en u bezoekt ook belangrijke Chinese gebouwen zoals de Cheng Hoong Teng tempel. De precieze inhoud van deze excursie kan overigens per aanbieder net wat anders zijn.

Pulau Payar Marinepark

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Dit is een excursie voor de duikers en snorkelaars onder u. Rond het Payar eiland bevinden zich prachtige koraalriffen, waar bovendien opvallend gekleurde vissen tussen zwemmen. Als u wilt duiken heeft u een licentie nodig. Heeft u geen licentie, dan gaat u gewoon snorkelen. Ook dan kunt u genieten van al het moois wat zich onder het wateroppervlakte bevindt.

Olifanten/orang utang opvang

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Maleisië heeft u de mogelijkheid een bezoek te brengen aan het Kuala Gandah Elephant Sanctuary, waar u zelfs een ritje op een olifant kunt maken of ze kunt wassen in de rivier. Een excursie naar de olifantenopvang wordt meestal gecombineerd met een bezoek aan een inheems dorp, waar u kennismaakt met de lokale bevolking. Een andere excursie leidt u naar het Sepilok Orangutan Rehabilitation Centre of naar het Semenggoh Wildlife Centre. Beide centra zijn in het leven geroepen ter bescherming van de orang utan en streven er naar zoveel mogelijk orang utans te rehabiliteren.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Mount Kinabalu-Kinabalu park

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Dit is een meerdaagse excursie, waarbij u een wandeling naar de top van de Mount Kinabalu gaat maken onder begeleiding van een ervaren gids. Het voordeel van een georganiseerde tour naar Mount Kinabalu is dat u niets zelf hoeft te regelen. Andere excursies gaan ook naar het Kinabalu park, maar in plaats van dat u de berg beklimt, maakt u een wandeling langs de warmwaterbronnen van het park. Voor beide excursies geldt dat u kennis maakt met een prachtig natuurgebied in Maleisië.

Eilandverkenning

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

U kunt in Maleisië een groot aantal eilandexcursies boeken. Zo kunt u een tour naar het Kapaseiland maken, waar u met name zult genieten van het prachtige strand en de onderwaterwereld. U kunt ook kiezen voor een trip naar Langkawi, waar u, afhankelijk van de aanbieder, enkele grotten bezoekt, het mangrovebos verkent en een frisse duik in zee kunt nemen. Andere aanbieders leggen de nadruk op kennismaking met de lokale cultuur. U zult dan bijvoorbeeld zien hoe batikstoffen gemaakt worden. Leuk is ook een excursie naar schildpaddeneiland Satang of krabbeneiland Ketam.