Stranden in Maleisië

De mooiste stranden van Maleisië bevinden zich volgens velen op de eilanden die voor de kust gelegen zijn.

Pulau Redang

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Redang eiland ligt voor de noordoostkust van Maleisië en beschikt over enkele prachtige stranden. Het grootste en meest populaire is Pasir Panjang. Bij dit strand zijn ook de meeste resorts van het eiland gelegen, wat betekent dat het er doorgaans vrij druk is. Op het strand zijn allerlei faciliteiten voorhanden, zo kunt u beachvolleybalvelden en enkele snorkelplekken verwachten. Pulau Redang is sowieso een goede bestemming voor duikers en snorkelaars met prachtige koraalriffen rondom. Het mooiste strand van Redang is Teluk Dalam, dat tot het Berjaya resort behoort. Volgens sommigen is dit zelfs het mooiste strand van heel Maleisië en daar valt eigenlijk weinig aan af te dingen.

Pulau Langkawi

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Langkawi eiland bevinden zich enkele mooie stranden, die tot de populairste van Maleisië behoren. Pantai Cenang is met name zeer geliefd. Dit is een zeer levendig strand met allerlei voorzieningen, zoals bars, restaurants en watersportfaciliteiten. Het ernaast gelegen Pantai Tengah is alweer een stuk rustiger. Het Tanjung Rhu strand wordt door prachtige natuur omgeven en is alleen daarom al de moeite waard. Wilt u weg van alles en in alle rust genieten van zon, zee en strand, ga dan naar Pasir Tengkorak, een mooi afgelegen strand, waar het meestal heerlijk rustig is.

Pulau Tioman

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Ook Tioman eiland beschikt over schitterende stranden. Tioman is een zeer goede bestemming voor duikers en snorkelaars, want het Tioman Marine Park heeft veel moois te bieden. Het water is kristalhelder en prachtige koraalriffen zijn dicht bij de kust van het eiland te vinden. Kampung Juara is volgens velen het mooiste strand van het eiland, maar ook Salang en Monkey Bay zijn prachtig. In Salang is het in het hoogseizoen meestal vrij druk. Kampung Juara is daarentegen meestal zeer rustig en dit zal ongetwijfeld te maken hebben met de afgelegen, geïsoleerde ligging van dit prachtige strand.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Cherating

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het Cherating strand is de surfbestemming van Maleisië. Al vanaf de jaren ’70 komen surfers van over de hele wereld hier samen om te genieten van zon, zee en strand. Het strand is lang en prachtig wit en de golven zijn goed. Bij het strand zijn tal van eet- en drinkgelegenheden aanwezig en er heerst een relaxte sfeer. Het strand bevindt zich zo’n 50 km ten noorden van Kuantan.

Pulau Perhentian

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het populairste strand van de Perhentian archipel is Long Beach. Zowel overdag als ’s avonds valt op en langs het strand van alles te beleven. Overdag heeft u de keuze uit een keur aan watersporten en ’s avonds is het tijd voor een gezellige avond uit. Duiken en snorkelen zijn populaire activiteiten op de Perhentian eilanden, die met name geliefd zijn onder budgetreizigers, hoewel ook luxe hotels op de eilanden gevestigd zijn. Eén van de mooiste stranden van de archipel is zonder twijfel Teluk Pauh, in het noordwesten van Perhentian Besar.