Ontspanning in Maleisië

Behalve op de prachtige stranden van Maleisië vindt u ontspanning ook in de natuur en van een heerlijke massage of spabehandeling knapt u natuurlijk helemaal op.

Wandeltochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Maleisië kent een aantal zeer mooie nationale parken, waar u korte of langere wandeltochten kunt maken. Over het algemeen geldt dat bloedzuigers voorkomen, dus hier zult u de nodige voorzorgsmaatregelen tegen moeten nemen, zoals het dragen van bloedzuigersokken en hoge schoenen/laarzen. Veel reizigers kiezen ervoor om in één van de nationale parken een (meerdaagse) jungle trektocht te maken. Dit kunt u het beste onder begeleiding van een lokale gids doen. Populaire parken zijn Taman Negara, Endau Rompin, Royal Belum State Park (Belum regenwoud), Gunung Mulu, Baku National Park en Mount Kinabalu National Park. Voor de meeste parken geldt dat u een toegangsbewijs moet aanschaffen. Mede om deze reden is het vaak het handigst om via een georganiseerde tour naar de parken af te reizen. De touroperator draagt dan zorg voor alle noodzakelijke administratieve handelingen. Op deze manier voorkomt u problemen bij aankomst.

Winkelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Maleisië is een geweldige bestemming voor winkelliefhebbers. Met name de hoofdstad Kuala Lumpur heeft veel mogelijkheden. Hier vindt u supermoderne gigantische winkelcentra, waar grote topmerken zijn vertegenwoordigd. Het winkelcentrum onderin de Petronas Towers behoort tot de populairste. Daarnaast vindt u in vele plaatsen door het land lokale (avond)markten of besars waar van alles en nog wat aan de man wordt gebracht. Op deze markten moet u uiteraard niet vergeten af te dingen. Zorg daarbij dat u nooit meer dan de helft van de vraagprijs betaalt. Leuk om in elk geval eens te bezoeken zijn de Central Market en de markten in China Town en Little India in de hoofdstad.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wellness

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De spa- en wellnessmogelijkheden in Maleisië zijn legio. In het land zijn zeer veel goede wellnessresorts te vinden, waar u zich heerlijk kunt laten verwennen. Sommige bevinden zich in Kuala Lumpur, terwijl andere op een prachtige natuurlocatie te vinden zijn. Zeer bijzonder en inspirerend is The Banjaran Hotsprings Retreat. Als u hier geen ontspanning vindt, dan lukt het nergens! Populair zijn verder het Ritz-Carlton in KL, The Chateau in Berjaya Hills, Four Seasons, The Andaman en Westin Resort op Langkawi, Spa Village in de Cameron Highlands en St. Gregory Spa en Chi, the Spa op Penang.