Sport in Maleisië

Watersporten en golfen zijn de populairste sporten in Maleisië. Een populaire kijksport is het autoracen, met de formule 1 grandprix als hoogtepunt.

Watersport

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Maleisië heeft meer dan 4500 kilometer kust en telt honderden eilanden. Watersporten zijn dan ook populair in het land. Met name voor duikers en snorkelaars valt in het land veel te genieten. De beste duikplekken zijn te vinden rond de eilanden voor de kust van Maleisië. Topbestemmingen zijn Pulau Sipadan, Pulau Layang Layang, Pulau Tioman, Pulau Perenthian en Pulau Redang. Op de grote stranden van Maleisië kunt u ook andere watersportfaciliteiten verwachten. U kunt bijvoorbeeld surfen, kajakken, kanoën of parasailen. Kajakken en kanoën kan op zee, maar ook op diverse rivieren. Raften is daarbij ook een mogelijkheid, bijvoorbeeld op de Kampar, Sungkai en Slim rivieren. Op Langkawi vindt u ook zeilfaciliteiten.

Golfen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Golfers kunnen hun borst natmaken in Maleisië. Het land telt bijna 200 banen, dus genoeg om u weken te vermaken. Met zoveel keuze is voor iedereen en voor elk niveau wel een geschikte baan te vinden. Meer informatie over de golfmogelijkheden in Maleisië vindt u op de website van de Malaysian Golf Tourism Organisation.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Klimmen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wellicht is klimmen niet het eerste waaraan u denkt als u Maleisië in gedachten heeft, maar het land biedt zeker goede klimmogelijkheden. Populaire bestemmingen voor klimmers zijn de Baku grotten, Bukit Tekeri en Gua Musang. Op websites als Vertical Adventure, Madmonkeyz en Rockclimbing vindt u meer informatie over bijvoorbeeld georganiseerde trips en routes.

Formule 1

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Maleisië, om precies te zijn op het circuit van Sepang, wordt één van de formule 1 races verreden. Deze race vindt meestal plaats in maart en voor raceliefhebbers is het een uitgelezen kans om eens een formule 1 wedstrijd bij te wonen. Door het jaar heen worden op het circuit ook andere wedstrijden verreden. Bekijk voor het laatste nieuws de website van het circuit.